KS Dolenja vas - Društva
Sprejmete piškotke?
By OpenGlobal
Društva
Prostovoljno gasilsko društvo Dolenja vas
Prostovoljno gasilsko društvo Dolenja vas pri Krškem šteje okoli 150 prostovoljnih članov. Starostna doba med člani je od pionirjev do gasilskih veteranov. Od tega je za pomoč pri reševanju ob neravnih ali drugih nesrečah in intervencijah usposobljenih tri desetine operativnih članov.
Preberite več...
 
Kulturno društvo Žarek Dolenja vas
Na pobudo ge. Jožice Vogrinc in ge. Mire Damjanovič iz Pesjega  je bil 27. aprila 1998 sestanek krajanov, ki so bili pripravljeni delovati v društvu, in sicer v mešanem pevskem zboru. Prisotnih je bilo 37 krajanov in sprejet je bil sklep o ustanovitvi Društva Mešani pevski zbor Žarek Dolenja vas.
Preberite več...
 
Predstavitev in vizija športnega društva Dolenja vas
Prvi zametki organiziranega športnega življenja v sedanji KS Dolenja vas, po spominjanju domačinov, segajo v daljna leta 1958/59. V bližini sedanjega Športnega centra so si takratni mladinci zgradili igrišče za odbojko s peščeno podlago in igrišče za nogomet, nedoločene velikosti, kolikor je pač dopuščal teren.
Preberite več...
 
Kulturno društvo Libna
Kulturno društvo Libna je pričelo s svojim delovanjem 06.12.1999 in sicer z neformalnim druženjem dveh žensk, ki ju je družilo navdušenje nad kvačkanjem in vezenjem. Kasneje so se jima postopoma pričele pridruževati še ostale članice, vse do leta 2003. Svoje druženje so nato organizirale v okviru Kulturnega društva Žarek, ki deluje v Krajevni skupnosti Dolenja vas.
Preberite več...
 
Dobrodošli! arrow Društva